Viharsarki Kattintós

Jó napot kívánok! - mondta a tömeggyilkos

2015. június 14. 18:29 - Hácsé77

 

Egy húszéves férfi megfojtotta, feldarabolta, elásta, kiásta, majd megette a teljes rokonságát. A Sápolypüttykösön élő tettes beismerte a bűnét. A falu lakossága le van döbbenve, értetlenül állnak a tragédia előtt. A helyszínre érkezve meg is kérdeztünk néhány szomszédot, mit tudnak elmondani a fiatal férfival kapcsolatban:

Slezsnyirágné Tóth Mária: Egy nagyon rendes, előzékeny fiatalember a Gergő. Mindig köszönt. Ja, neveket nem, mindegy. Egy helyes, értelmes fiú. Szerettük őt, mert kedves volt. Nem ő tette, hiszen köszönt.

Gabak László: Egy végtelenül jólnevelt, csendes, rendes fiú ő. Jól tanult, sportolt, sok barátja volt. És mindig köszönt. Egyszer nem köszönt, de akkor már találkoztunk előtte egy órával, és azért. Először persze köszönt.

Hedrinch Anna: Nekem az volt a gyanús őbenne, hogy mindig köszönt. De ő egy nagyon rendes, kedves fiú. Előzékeny és megértő. Gyengéd. Gergő értett az emberek nyelvén, sok barátja, rokona volt. Mindig köszönt.

Kadlák Attila: Olyan hihetetlen, hogy a Gergő tette. Mindig köszönt, mosolygott. Néha már szinte vigyorgott. Gyengéd volt és megértő. Kedves fiú ő, aki jól tanult, nem csavargott, sportolt és köszönt. A falu lakossága eddig hetven volt, most már csak ötvenkettő. Gergő viszont mindig köszönt. Előre!

Valenbók Mihály: Az nem lehet, hogy ő tette. Egy nagyon rendes fiú ő. Jólnevelt, kedves és életvidám srác. Úgy senki nem köszönt, ahogyan ő. Érthetően, tagoltan, hangsúlyosan. Művészet volt, ahogy köszönt. Mindig köszönt.

H. G. tárgyalása a napokban lesz. Ügyvédje nagyon bízik abban, hogy felmentik, hiszen Gergő egy nagyon rendes, megbízható, előzékeny és gyengéd fiatalember. És mindig köszön.

Gergő nem akart nyilatkozni nekünk, csak ennyit üzen az olvasóknak: jó napot kívánok!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr567543752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.15. 02:26:06

Falun, meg paraszti származású városiaknál tényleg aszerint ítélik meg az embert, hogy előre, hangosan, udvariasan köszön-e. Az illető lehet egy sorozatgyilkos is, az se számít, ha köszön. Ha pedig nem köszön, nem úgy, ahogy elvárják, akkor nem lehet jó ember a szemükben. A parasztok ilyenek.

Sunny Days 2015.06.15. 04:01:25

@Krio.Me.Tu: ugyan, tedd már meg, hogy beírod barátod címsorába az írásban említett település nevét.
Megvan?
Hm, te egy nemparaszt lehetsz. Tudod, azok olyanok, akik nem ismerik fel a nyilvánvalót sem. Csak keresik és általában megtalálni vélik a lehetőséget, hogy előrukkoljanak sekélyes világnézetükkel.
Szép napot kívánok!

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.15. 06:43:42

@sunny_days: most komolyan azt akarod sugallni, hogy Sápolypüttykös nem létezik és csak egy kitalált település?
Ez döbbenetes!
Nem is!
Baromka, értem én a humort, de egy szóval se írtam, hogy szerintem Sápolypüttykös egy valós hely meg hogy a posztban szereplők a vicces neveikkel létező emberek lennének...
Én azokról a parasztokról, falusiakról írtam, akik az ilyen "nem köszönt elég hangosan, biztos drogozik is" mentalitással vannak megverve.

Valóban nem vagyok paraszt származású, ez tény.

♔batyu♔ 2015.06.15. 08:37:12

Igen, falun ezek a tömeggyilkosságok jellemzőek, udvariasan köszönő fiatalemberekkel. Legfőképpen a cigány fiatalok az áldozatai, az elkövetők sokszor bebaszott, bedrogozott nyugdíjasok.

Conchobar 2015.06.15. 09:19:32

@Krio.Me.Tu: "Az illető lehet egy sorozatgyilkos is, az se számít, ha köszön. " - Ez baromság. A falu kis település, nincs is nagy jövés-menés, ezért aztán az emberek nemcsak ismerik egymást, hanem számon is tartják egymás felmenőit, rokonságát. Egyébként felületes megfigyelésre utal az, hogy valaki a köszönést ("Jó napot") észrevételezi. Általában annak köszönnek, akit kevésbé/egyáltalán ismernek. A közelebbi ismerőssel (üdvözlésképpen/üdvözlés helyett) szóbaelegyednek (kérdéssel: pl. 'Hová ilyen sietősen?', semleges kijelentéssel: pl.'Ma is kutyameleg lesz"). MIndehhez az is hozzátartozik, hogy nem diszkriminálják az idegent, neki is ugyanúgy köszönnek, mint a falubelinek, illetőleg jó néven veszik (ha a faluban dívó szokást tiszteletben tartva) az idegen is köszön. Általánosságban (városon, falun egyaránt)a köszönéssel (azaz egy jókivánsággal, megtoldva esetleg kézfogással) ember a jószándékát nyilvánítja ki, és nyilván, aki nem köszön...

2015.06.15. 09:20:25

Lehet, hogy ez a köszönős dolog gyakori vidéki riportokban, de a városi "szemtanúk" is ugyanígy beszélnek az illetőkről csak más szavakkal. Azt kell észrevenni, hogy ezek az emberek a legritkább esetben ismerték az elkövetőket, csak a közelben laknak és szerettek volna szerepelni a médiában. Mivel nem ismerik az illetőt csak általános kijelentéseket tudnak róla tenni. Falun ez a köszönt. Városban inkább a "rendes gyerek volt"

Egyébként sokszor kiderül, hogy a különösen brutális tettek elkövetői általában csendes, átlagosnál fegyelmezettebb emberek, mert elnyomják magukban azokat a kitöréseket vagy érzelmi problémákat amiket egy átlagos ember néha szabadjára enged. Aztán egyszer csak nem bírják tovább és kitörnek.

2015.06.15. 11:31:20

ez valami kamu? furcsa falunév, furcsa nevek..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.15. 12:12:09

@♔batyu♔: "A 85 éves özvegy Mari néni megerőszakolta, és kirabolta a 15 éves Lakatos Ronáldócskát.."

dr. mesterséges színezék 2015.06.15. 12:17:11

Akit ismerünk, arról nem tételezünk fel extrém dolgokat (ha nem pont haragos, akit feszt feljelentgetünk, bármiért) - faluban sem, városban sem. Akit pedig ismerünk, annak köszönünk - faluban is, városban is. Aki pedig azt strigulázza, hogy ki előre és mekkora mosollyal, az ott él a panelban is, csak legfeljebb ritkábban nyit ajtót a blikknek, mint aki a kertben kapálgat.

firg_firg 2015.06.15. 12:49:39

Jó napot kívánok! :-)))
süti beállítások módosítása