Viharsarki Kattintós

Pálinka dal

2016. április 16. 12:02 - Hácsé77

Most azt mondod, hogy mindent leszarozok, mert egy köcsög sznob vagyok. Pedig én olyan vagyok, ha megkérdezik, mit iszom, mint Pelikán elvtárs. Tulajdonképpen mindent. De ez kamu, átverés. Mind aceton. Illatuk van, de ízük semmi. Aceton aromával. Az összes nagyüzemi pálinka ilyen sajnos. Nem mind, mert azért egy bizonyos skálán mozognak ezek a párlatok. A borzalmas és az egyszer lehúzható közepes alá-alá kategória között helyezkednek el. Málna és ribizli, eper és cigánymeggy, csipkebogyó és szeder, kajszi és karalábé. Ó, drágáim, dehogy találkoztak ezek a szeszek gyümölcsökkel.

Csak a címkéjükön van a gyümi, a löttyben ne keresd. Van azért, persze, nem szabad ezt elhazudni, hagyatkozzunk a tényekre, van bennük gyümölcs, mindösszesen 0,0001%. Viszont 99,9999%-ban meg körömlakklemosó. Miért nem írjátok ki, hogy mi ez valójában? Őszintén. Ezért hánynak a külföldiek, ha magyar pálinkáról van szó, ezért rühellik, ezért nem kattannak rá. Két cent nyolcszáz forintért. Húszliteres kannával jövök legközelebb, töltsétek meg. Viszem haza, a pálinka mindenre gyógyír, betegségre, búbánatra, körömlakkra egyaránt. Van hatása a cuccnak. Leszedi a lakkot az agyadról is, az biztos. Nem szabad bedőlni ezeknek a pálinkás standoknak, mindig mondom, hogy nem szabad, de csak erőltetjük. Kóstoljuk meg, hátha. Nem, sajnos nem, most sem, régebben sem és a jövőben sem. Szagolgatjuk, egész jó az illatuk. Nagy úr az aroma, szaglik ám fenemód. De amikor húzóra betolod a fél vagyonért vásárolt kétcentesed, csak a retúr inger jelentkezik a nyelőcsövedben, gyomrodban. Ha már mindenáron alkohol, akkor sört igyál, a sör a legjobb bor. Üvegeset, otthon bontsd ki magadnak, és idd meg. Menj ki egy szatyor sörrel a telekre, hűtsd be, és idd meg jól magadnak. És igyál hozzá két kupica pálinkát is. Házit, apósodtól. Gyümölcsből van, tényleg. Ha nem lakkozod a körmöd, kerüld el az aromás körömlakklemosókat. Ne dőlj be nekik, mind pocsék, kivétel nélkül. Ihatatlan, drága nagyüzemi szarok. Díjazott, felkapott, együttes, kormány, tibiatya által hirdetett, megénekelt, reklámozott, népszerűnek hazudott körömlakklemosó mind. Kerüld el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr628632056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása