Viharsarki Kattintós

A wellness népe

2016. február 15. 18:11 - Hácsé77

 

A minőségellenőr házaspár

Nagyon szeretnének már egy minden igényüket maximálisan kielégítő hotelban pihenni végre, de mindhiába, nekik sajnos minden szar. Mindenre lehet fintorogni, mindent le lehet fokozni, minősíteni, megpiszkálni, arrébb tolni. Nekik ez remekül megy. Az már eleve felbosszantja őket, hogy rajtuk kívül mások is tartózkodnak a fürdőben. Prolik, pfúj. „Én be nem megyek a medencébe, amíg ezek az alakok ott áztatják a seggüket, de utánuk se!” Utánozhatatlan fintorral próbálják magukat rosszul érezni, sikerül is nekik.

Összesúgnak. Rázzák a fejüket. Idő előtt összepakolnak. Beülnek a büfébe, kávézóba. Hosszas itallap-forgatásos árelemzés után kérnek egy-egy italt, de sajnos nem nyeri el a tetszésüket se a kiszolgálás, se a pohár, sem az ital hőmérséklete, se a szénsavtartalma, se a színe, íze, párája, állaga. Se semmi. Egyszóval minden szar, nagy szerencséjükre – megint nekik lett igazuk. A vacsora kínálata számukra a legkevésbé sem kielégítő. Az ételt mérges arccal forgatják szájukban. A pincér udvariasan megkérdi, elviheti-e a tányért, mire ők csak löknek hat centit az összeturkált ételen a pincér felé – jelezve, hogy viheted vissza a szarodat oda, ahonnan hoztad. Mennek a recepcióra panaszkodni. Valami zavarja őket. (Minden.) Nem is értik, miért nincs olyan hotel a világon, amely végre tökéletes lenne számukra. Pedig ők aztán tudják, mi kellene nekik a teljes kikapcsolódáshoz. Egyszerű recept ez. Ha túl nagy a csend, akkor pezsgés, programok, ha túl hűvös van a szobában, akkor magasabb hőmérséklet, ha ez, akkor szerintük inkább az, ha itt amaz van, akkor nekik emez kedvezne, mert nekik bizony igazuk van, tessék őket maradéktalanul kiszolgálni, mert ők aztán soha többet nem jönnek ide – ebben bízik a hotel teljes személyzete.

 

Pocakosék

Pocakos apu, anyu, a fiú és a kislány is. Családi vonás, hagyomány, tradíció náluk a terebélyes has. Nem tehetnek róla, genetika, ők attól még boldogok, így szépek, nagyobb testzsírszázalékkal is. Düllesztik rendületlenül, apu főleg, aki a hasát, azaz a tekintélyét bemutatva-simogatva vonul végig a derékig érő, 37 fokos gyógyvízben. Anyu egyrészesben. Nem slankít sajnos a fekete dressz, francba, mindegy. Azért minden egyes strandolás előtt beleszuszakolja magát. „Fogytam, tegnap nehezebben ment!” A kisfiúnak máris nagyobbak a mellei, mint a kislánynak. Nem tehetnek róla, genetika, zabálnak reggel, este, délben, napközben. Megy a csoki és a chips a medencénél, hiába van kint a tábla, hogy a kijelölt helyen étkezzenek, ez olyan tiltás nekik, mint másnak az, hogy itt ne vegyen levegőt lehetőleg. Nem nagyon beszélgetnek egymással. Fent a szobában már kimorogta magát apu, és kizsörtölődte magát anyu, aki azért néha meg-megrángatja a kisfiút. Viselkedjél! – mordul rá, ha már elviselhetetlen mennyiségű vízzel fröcsköli a húgát. Apu ilyenkor a nyugágyban szétfolyva fekszik. Ennék már valamit, csak ne kéne hozzá felkelni – gondolja becsukott szemmel. A vacsoránál hasuk méretéhez passzolóan púposra pakolják a tányérjaikat. Ki van fizetve, itt nem hagyhatják, úgyis kidobnák, ha megmarad, a hasukban lesz jó helyen az összes pörkölt és rántott szelet, ebben megegyezik a világlátásuk. Falnak. Náluk nincs olyan, hogy még ebből is kóstolok egy kicsit. Náluk a mindenből kell egy tisztességes adag játszik. Vacsora után felvánszorognak a szobába, és kiterülnek. Elalszanak a tévénél.

 

A gyúrós csávó és a csaja

A gyúrós csávó természetesen egyfolytában feszít. Minek gyúrna, ha nem tudná egy ilyen kivetkőzős helyen a legmegfelelőbben prezentálni a szálkáit? Az arcáról lerí, mennyire sajnálja, hogy csak gyors fekvőtámaszokkal tudta bedurrantania magát fent a szobában, mielőtt a medenceparton ledobta a fürdőköpenyt. Hatásosabb lett volna két órát edzeni valami fullos teremben, akkor jobban látszana az izomelválasztás. Karjait eltartja törzsétől – dinnyehordó póz befigyel, így igazán szélesnek tűnik, és folyamatosan tudja feszíteni a hátizmait. A csajszika szaporán tipegve követi páváját, lénye szinte eltűnik az izmok árnyékában, de azért a rózsaszín, fidres-fodros fürdőrucija jelzi, hogy ő is itt van, tessék rá is nézni. Mellei olyanok, mintha szilikonbetétesek lennének, de ő még csak egyszerűen nem löttyedt el, fiatal, hamvas és ropogós. Az öreg papák bámulják is rendesen, miközben áztatják magukat az áporodott gyógylöttyben. Este az étteremben hasonlóképp vonulnak. A lány indokolatlanul kihívó és kirívó ruházatával valójában a Story gálára készült, de sajnos idén sem hívták meg. A srácon még a pulóver is két mérettel kisebb, hogy érvényesülhessen például a tricepsze. Amikor pontos mozdulatokkal szed a natúr csirkemellből, ráfeszít a karjára. Testtudatos tekintetéből kiolvasható, ahogy a páncélos izomzata alatt cirkáló kiscsajra néz: örülj, Zsani, hogy velem lehetsz, nagyon szerencsés gádzsi vagy.

 

A nagyhangú parasztok

Egy társaság. Közösen bűnöznek, drogot árulnak, lányokat futtatnak. Zsarolnak, uzsorázgatnak. "Vállalkoznak". Mindenki elhozta az épp aktuális csaját, feleségét, pasiját, legújabb Ájfonját. A nők kiöltöznek. De durván és ízléstelenül. Annyi festéket visznek fel kifejezéstelen képükre a vacsorához, mint a hivatásos társaik. Ha ők maguk nem épp azok. (De.) A faszik között van egy görbe hátú, bólogatós. Az ilyenekre gondolva dobták pár éve piacra azokat a felhajtós gallérú pólókat. "Felhajtod, érted, mert raj, és látszik, hogy Ralph Lauren. Ide van írva, a nyakára. Vágod? Itt kezdődik a márka. Adj egy ötöst!" Van közöttük egy nagydarab, vastag aranyláncos. Ő nem a fitneszbuzi prototípusa, szarik a diétára, régen tolt pár kúra Nerobolt, még mindig combméretű a karja, még ha annak 70 százaléka szalonna is. Szögesdrót körtetkó befigyel a bicepszen. A Versace izompóló a tekintélyes pocakját is kidomborítja. Csámcsog. Mindenki tahó módon zabál. A leveshez olyan közel hajolnak, mintha szagolgatnák. Szürcsölnek, vadul kanalaznak. Minden ételre izomból ráhajolnak, nehogy valaki elvegye előlük. Így szokták meg ott, ahonnan jöttek. A legnagyobb asztalnál ülnek, folyamatosan kérik rá a drága piákat. Lehet, most bele sem isznak, csak legyen ott a bélíz meg a viszki, hadd lássák a többiek. A pincérekkel a saját eszközeikkel próbálnak bratyizni, de csak kellemetlenül hangos bunkóskodás lesz a közeledésből, a kiszolgáló személyzet kényszervigyorogva hajbókol, nem szívesen, de egyikük csak elteszi a borravalónak szánt koszos, gyűrött ötszázast. Bunkóék egyébként végig be vannak állva. A pia az alap, de a szobában tuti szippantottak is valamit. A mélygarázsban szlovák rendszámú, traktor méretű városi terepjárók várnak rájuk. A medencéknél napközben nem látni őket, hajnal ötig óbégatnak, randalíroznak, nem járnak reggelizni se, délutánig döglenek, rápihennek az esti pörgésre.

 

Totyogó papi mutatós mamival

Papi már igencsak reszketeg, de mégis egyfajta méltósággal adja a pénzes vén trotty szerepét. Az évek során akkurátusan vágta gajra az idegrendszerét, gyakorlatilag egy roncs lett a (száz)milliók gátlástalan besöprése közben, de a pihenés neki is jár. Élvezni már nem igazán tud semmit, de erőlteti. Feküdni mozdulatlanul a nyugágyban – ez még mindig megy neki. Mami húsz évvel fiatalabbnak néz ki, de lehet, hogy valójában is csak ötvenkettő, nem hetvenkettő. Mami nem titkoltan fürdőzik a papi által megtermelt javakban. Évi két tengerparti nyaralás, és hat wellness-hétvége. Síelés, adventi vásár, velencei karnevál. Mami egyszer él, nem? Ha akar, papi is mehet vele. Nyugi, már nem sokáig. Nem nagyon beszélgetnek. Miről? Ők nem esznek, ők elköltik a vacsorát. Maminak igazgyöngysor a nyakán, a frizura patent. Ízléses smink, és ferde, lapos tekintetek a harmincas, negyvenes férfiak felé. "Mit nézel? Semmit, azt a szobanövényt, nekünk is ilyen van Balatonlellén. Ja, nem, Révfülöpön." Papi Bem apóra hajazó, ápolt ősz szakállban tolja. A fürdőben elöl mami vonul, aki nem is mami, csak a papi teszi mamivá. Ő valójában egy jó nő, aki még újrakezdhetné az életét, de nem kapkod, az idő neki dolgozik, papi már nem sokáig húzza, a statisztikák maminak kedveznek, és a végrendelet is, csak hízelegni kell időnként, ennyi pedig maminak is belefér. A garázsban egy hajó méretű Merci várja őket. Budára mennek majd haza, valamelyik ingatlanjukba.

 

A massza, a többiek

A ruhaköltemény-néni: nem ma reggel hétkor kezdődik az Anna-bál, és nem itt, de azért elég feltűnő a reggeliző szerkó, ha ez volt a cél.

Ágyból kikelt csoszogó: seggén lógó, trottyos melcsiben, gyűrött, alvós pólóban és kamu Crocs papucsban piszkálgatja a felvágottakat, miközben szipog.

Elsőáldozók: arcukon levakarhatatlan öröm, minden szuper nekik, élvezik a vacsorát, a reggelit, a szobát, a strandot, a parkolót, a recepciót, mindent. Igazuk is van, ezért jöttek, ezért fizetnek, a minőségellenőr házaspár őket utálja a legjobban.

A rutinos szállodajárók: értékelnek, összevetnek, miközben a reggeli teájukat kortyolgatják. Nekik legalább nem minden egyöntetűen szar. „Emlékeztek, mintha Zalakaroson lett volna így elkészítve az omlett. Hévízen viszont 39 fokos volt az a meleg vizes medence, ami itt csak 37, nem mindegy ám.”

Kisgyerekes párok: a legkisebb visít, a nagyobbacska ordít, de azért megpróbálnak úgy kajálni, hogy nem vesznek róla tudomást. Nem sikerül nekik. Önfeledt úszkálás helyett a medencénél is folyamatos gyerekmentési akciókat hajtanak végre. Azért örülnek, hogy pihenhetnek. Ha a kicsik végre beájulnak vacsi után.

 

És még sokan mások…

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr388393658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2016.02.17. 05:52:28

Bertollnok: Legfobb jellemzoje a (csak altala) vitriolos stilusnak tartott alpari szemelyeskedes. Vegzettsege valoszinuleg ELTE valamelyik, mindenre alkalmatlan bolcseszkara. Perspektivaja, ambicioi soha nem is voltak, epp ezert melysegesen lenez mindenkit, aki akarmilyen modon is de elert valamit az eletben. Nyaralni egyszer volt, wellneshotelben, szuleivel, akik fizettek neki az egeszet, csak mert mar nekik is kellemetlen volt, hogy a kis Dezsoke soha nem megy sehova a legkozelebbi romkocsmatol eltekintve. A szallodai szobajat az egy het nyaralas alatt az tkezeseken kivul egyszer hagyta el, amikor elment "felterkepezni a terepet", de melysegesen csaoldnia kellett Heviz ejszakai eletet (termeszetesen a romkocsmak) tekintteben. Edzotermet eleteben belulrol meg nem latott, de megmasithatatlan elkepzelesei vannak az ottani allapotokrol. Nem tud irni, de kotelezo neki, hisz ebbol tartja fent magat ugy ahogy.

FikkFakk 2016.02.17. 07:13:57

Nagyon talalo iras sztem. Haromszor voltam eddig velneszhotelben, mindharom alkalommal teljesen elegedett voltam a hotellel es amit adott, csak pont az ilyen vendegek jelenlete zavart borzasztoan.

Es ez orszagresz fuggo: nyugaton a kispolgar tipusu gyokerek, keleten a szlovak rendszamos piti bunozok dominaltak.

Ami kimaradt: fiatal, szimpatikus par, akik boldogsagukat azzal sugarozzak, hogy mindenhol latod oket nyalcserelni egy vegeerhetetlen nagy smar kereteben

para_noir 2016.02.17. 09:42:07

@mojoking77: erőltetett... A poszt jó, tényleg léteznek ezek a kategóriák, aki szerint nem, az nyilván csak úttörőtáborban nyaralt még.

shred 2016.02.17. 09:49:31

Szerintem vicces írás, létező típusokról, nyilván erősen karikírozva. Nem kell ám minden posztot összeszorított szájjal olvasni, lazuljatok már el kicsit.

Szalay Miklós 2016.02.17. 10:56:39

Egy összefoglaló általában a legjellemzőbb embertípusokról:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid063

(A legfelső sor a kép tetején, "Embertípusok". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Kicknick 2016.02.17. 13:34:55

Jó szar élete lehet akinek ezek az emlékek maradnak meg a wellness hétvégéből...

Burgermeister 2016.02.17. 18:07:44

Egyszer voltam ilyen műintézményben, soha többet!!!

ideasz 2016.02.18. 11:12:26

Bocs ! az elöbbit nem annak a fickonak, hanem a szerzönek szantam!

2017.08.03. 23:26:39

Kimaradt a kiuteses-hamlos-ragyas borbeteg, aki egesz nap ul a jakuzziban, ami nem baj, legalabb csak izolaltan fertoz. Kimaradt az eredmenyeivel es uzleteivel orditva dicsekvo f@sz, aki egesz nap nagy hangon tolja, nehogy barki pihenni, relaxalni tudjon, vagy csak elvezni a vizet. Vegul kimaradt a szaunabeli mutogatos: akarmennyi kiiras hivja is fel a figyelmet, hogy nem meztelen szauna, o beul es felfed. Nem fogja fel, hogy a meztelen szaunaban is el kellene takarja magat egy torolkozovel, o csakazerti mutogatja a szottyadt virslit. Ha nonemu elolenyek ulnek a szaunaban, rogton megjelenik es feltarja kincseit. Ha az asszonyszemelyek tavoznak, akkor azonnal visszacsomagol es kimegy, hiszen neki nezokozonsegre van szuksege.

hugsz 2017.08.04. 06:43:55

Nem arról volt szó , hogy Magyarországon nincs pénz ilyesmire?

body_andras 2017.08.04. 07:12:50

Ahogy elnézem, a felsorolt "nép" egy alkalmi wellness kalandon szerzett személyes tapasztalat felhozatala. Egyik bemutatott eset sem annyira "tipikus", bár kétségtelenül gyakran találkozhatunk a leírt vonásokkal.
Szerintem is úgy kéne felfogni az egészet, mint vicces, szórakoztató írás. Kétségtelenül emlékeztet minket azokra a fazonokra akiket magunk is láttunk már wellness hotelben, eszünkbe juttat hasonló egyéniségeket akiket megosztunk kommentben. Mindezt úgy hogy konkrét személyeket nem említünk, nem sértjük jó hírnevüket, kiéljük azt hogy kicsit röhöghetünk rajtuk. Nem ártunk ezzel senkinek.
Amire a posztoló számíthat ilyenkor, hogy néhányan magukra ismerhetnek a pofáskodásnak szánt személyleírásokban és sértésnek veszik az egészet. Ha pedig csak szórakoztatásnak, a nyaralás közben ért kicsi bosszúságok feloldásának szánta a posztot, akkor lehetne egy kicsit stílusosabb. Akkor az olvasók észrevennék hogy ez a cikk talán nem azoknak a nyilvános gúnyolása, akik a hétvégi wellness kalandon elették a pörköltet a svédasztalról vagy kilökték a posztolót a medencéből. Kis öniróniát gyakorolva rájöhetünk, hogy minden karakter nekünk tartja a görbe tükröt. A magam részéről se minőségellenőr, se pocakos, se nagyhangú suttyó nem vagyok, mégis ráismerek dolgokra mindegyik "típusban" amelyekre abszolút képes vagyok olyankor amikor kimozdulhatok végre a szürke hétköznapokból egy ilyen helyre. Persze nem mindre, fuksszal meg ótvar csajjal még sose mutatkoztam.
Minden nap, minden helyen érnek minket hétköznapi bosszúságok társadalmunk apró vagy néha nagyobb hülyeségei miatt, szerintem a poszt lényege hogy tudjunk ebből a stresszes érzésből pozitív érzést, alkalomadtán 5 másodperc röhögést konvertálni. Abszolút egészséges dolog.
@mojoking77: Ha a posztoló az olvasók öniróniájára hajt akkor ennél jobban nem is lehet viszonozni a gesztust.
@hugsz: Magyarország az a hely ahol "szegények vagyunk de jól élünk". Az idézett mondatrész nagyon sok mindent megmagyaráz.

Silver6300 2017.08.04. 10:20:28

Mekkora zsellér vagy te, hallod...

@hugsz: Nincs hát. Ezért van tömve az összes szálloda, meg az összes kávézó, meg az összes étterem. :)

Silver6300 2017.08.04. 10:24:18

@body_andras: A posztoló a saját kisebbrendűségi komplexusából való valahogy-kivergődésre hajt, rá jellemző módon másokon taposással. Némi szánalmat elért vele, de ez így (már megint, mint ahogy általában is) kevés.

bmwfan2017 2017.08.04. 12:15:32

Kimaradt az eredményeivel es üzleteivel orditva dicsekvő, kérkedő arany nyakláncos, borotvált mellkasu f@sz, aki egész nap nagy hangon tolja, nehogy bárki pihenni, relaxalni tudjon, vagy csak élvezni a vizet, aki folyamatosan magyaráz a mellette álló belőtt festett frizurájú milfnek, űgy hogy az csak a mellét áztatja nehogy bevizesedjen a frizurája pezsgőfürdőtől. Kimaradt csak az erkélyen telefonálni tudó, dohányzó apuka, aki nyolcadszorra és öblös hangon, krehácsolva magyarázza el mindenkinek, hogy megérkeztek muterrel és hol találja meg a fagyasztott tőtött paprikát a hűtőben pici fia, amit anyu gondosan elcsomagolt barna lábas mellett . Kimaradt a gyúrós csávó jónőjére titokban sóvárgó kussulós papucs férj, akinek állandóan magyaráz az szülésből 4 éve lefogyni nem tudó asszony, hogy kenje be a hátát és gyerek fejét naptejjel, mielőtt vízbe mennek, meg amúgy is állandóan oltja, szidja, akinek minden kedves szava férje felé a „minek..a”. Kimaradt a mélyvízbe tilos ugrálni tábla ellenére ugráló hülyegyerek, aki állandóan visítozik a szülei meg valahol a marson, holdon járnak, a riadt úszómesterek meg nem mernek rászólni, csak újságjukban kapaszkodnak. Kimaradt a viselkedni nem tudó gyerekes kuponos család, aki hagyja fejére nőni a kölköt, és csak a folyosó egyik végétől a másik végéig tudnak kommunikálni, várd má meg papót, na, és ugye megmondtam szófordulatok gyakran szerepelnek kommunikációs csatornájukon.

Kimaradtak a csajozni nem tudó infantilitásba eső, kurjongató friss céges-csapatépítős pályakezdők és újrakezdők, ügynökjelöltek, akik párkapcsolati alapok, önismereti szemfényvesztésssel kísérletével foglalkoznak, megpróbálnak beférközni frisspipi kolléganőjük bugyijába, ezt mámoros kiáltással próbálják a vendégek örömére tudomásul adni, ám a bájos hölgyek csak a főnökkel pezsgőfürdős jacuzziiban koccintanak. Ők nem szlovák rendszámos kocsikkal, hanem céges, ezüst, fehér dízel kocsikkal, kisbuszokkal foglalják el előlünk a helyet.

Gao 2017.08.06. 11:52:41

@Kishableany: A meztelen szaunában meztelenül ülsz. Majd ha egyszer veszed a fáradtságot és kilépsz az országon kívülre, megtapasztalod. ha pedig zavar, menj ruhás részlegbe.
süti beállítások módosítása