Viharsarki Kattintós

Aminek nem örülsz karácsonykor

2015. december 23. 07:59 - Hácsé77

 

 

Gyertek ki, gyerekek, 600 000 köbméter friss köd hullott reggelre!

Hogyhogy nincs kiszállítás? Halászleves-pulykás kínai pizzát rendeltem volna.

Nem, ez nem kupon, ennyivel tartozol a Jóbarát sörözőnek. Volt, hogy a te nevedre kértem hitelt, így is jelezve, hogy mink összetartozunk.

Nem vettem semmit, bocs, végig részeg voltam az elmúlt hónapban. Van itthon valami innivaló?

Végre világít az izzósor a fán! Olyan valóságos a fénye. De mi ez a füst?

Dehogy lángol a fa! Már csak parázslik. 

A pulykába beleöntöttem a halászlevet, belenyomtam a bejgliket, és még egy kisebb tál kocsonya is belement. Olyan boldog vagyok, mindjárt felvágjuk!

Mindössze 1 240 000 forint volt ez a nemzeti, Orbán Viktor alakúra nyírt műfenyő, de megérte. Ma este is imádkozzunk hozzá, Jézus csak várjon a sorára.

Nem, a tabletet nem te kapod. A tiéd az a két pár horgolt zokni, és az a szép neonzöld pulcsi USA felirattal.

Drágám, büszke vagyok rád, hogy 20%-ban teljesítetted az ünnepek alatt a női princípiumot. Most jön a maradék nyolcvan százalék. Nem érdekel, hogy hulla fáradt vagy, rakd szét, kérem, ami egy férjnek alanyi jogon jár.

Miért sírsz, drágám? Te is arra gondolsz, amire én? Igazad van, ha nincs rezsicsökkentés és a Provident, ma nem ilyen gyönyörű az ünnep.

Igen, tojások. Nem fogok minden egyes ünnepre új kellékeket vásárolni.

Fiam, hányszor mondjam, mi keresztény-konzervatív, nagypolgári család vagyunk, évszázados tradíciókkal. Nem engedélyezem a tetoválást, még karácsonyi ajándéknak sem. Kivéve, ha Habony Árpád arcképét varratod a mellkasodra.

Nyomogathatod nyugodtan. Szolidaritásból az egész család szerződését felbontottam a Telekommal, másik szolgáltatónk viszont már csak jövőre lesz. Mit bámultok? Beszélgessünk.

Kibontottad? Hát, persze, hogy üres. Ez az az iPhone7-es készülék, amit megosztásokkal nyertem neked a Facebookon.

Ráférne már egy ütős animációs remake a Reszkessetek betörőkre is, nem?

Nem, kisfiam, ne vitatkozz velem. Azok nem kiégett neoncsövek az irodámból, hanem lézerkardok. Fogd be a szádat, és játsszál szépen.

Végül is… be tudok menni, persze. Szívesen, semmi gond… baszódj meg.

Igen, drágám, az egy általam gyártott kupon, wellness hétvége anyuéknál Mahótökrösön, disznóöléssel egybekötve.

Gyerekek, nektek csak megszületni volt nehéz. Mi most szülői összefogással elmegyünk szépen a Koccintóba, jók legyetek, különben nem hozunk fasírtot és ropit!

Ez végre olyan karácsony lesz, amilyenről mindig is álmodtatok. Jönnek Irénke néniék Kötegyánból, Bandi bácsiék Tótkomlósról, Hramálszki Anna nénétek Zubolypöttönyből, Volegyán Pali bácsiék Sutyokbömölyből, a Beginászi ikrek Grabákfalváról, és Kelemen bácsikátokat is pont kiengedték, ő is itt lesz velünk a meghitt percekben.

Csak úgy tudtam megvenni neked ezt az ajándékot, hogy hitelt vettem fel a nevedre. Itt írd alá, légy szíves:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr38193316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.24. 16:50:35

ne igyá már annyit fijam, legalább anyádra lennél tekintettel
süti beállítások módosítása