Viharsarki Kattintós

Igényes fogások elit vendégeknek

2015. május 04. 08:45 - Hácsé77

Elege van a pronyó kajákból? Paprikás krumpli? Lebbencsleves? Legyen hát különleges, kifinomult személyiség, igényes zenét hallgatva, világszínvonalú ételek fogyasztásával hangsúlyozva ezt. Segítünk, hogyan váljon még inkább felsőbbrendűvé. Fogyassza mértékkel, aprókat köhintve, egyenes testtartással az alábbi ételeket, melyeket fotókkal is illusztrálunk önnek – akiből csak egyetlen egy van ezen a földön – a mesterszakácsok legnagyobb örömére.

Költsön el egy vacsorát! (Meg egy vagyont.) 

 

Zsiráf rilette grandiő parnazsinnal, szárított pandagyökérrel

Hozzávalók négy személyre:

50 g zsiráfnyak, 30 g torontói póréhagyma, 1g őrölt tulipánszirom, 0,2 g sziránka, 1 ml Chant’de Ghimeliens 500 éves konyak.

 

Elkészítés:

Egy bárd segítségével távolítsuk el a zsiráftól a nyakát. Az így nyert pandareszelékkel enyhén hintsük be a kabendírozott kacsacombokat. Bő 7-8 órás párolás után reszeljük le a sziránkás kávészemeket. Végül törjük át hermelinputtonnyal, és enyhe forrázás után fagyasszuk le. Középhőmérsékleten tálaljuk.

 

Szarvasgombaolajban füllesztett T’dhimánky schevaliett

Hozzávalók két személyre:

15 g káspismagornya, 20g vajmalacka, 5 g cikornyás kaporbibe, 40 g szibériai vöröshagyma, 1 ml Champagna D’emalchiessy 400 éves pezsgő.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a spárgafürtöket. A fürjfelhámmal megszórt sertéscseresznyéket dobjuk forrásban lévő pezsgőbe. A delfinveséket ekkor adjuk hozzá. Ízlés szerint adhatunk hozzá még néhány evőkanál kolumbiai cukrot. Ha elforrt a leve, felbuffáljuk velőköpülővel. Apró fürjszemekkel tálaljuk.

 

Borjúarcduc huppylingoni módra

Hozzávalók négy személyre:

500 db 50 kg-os borjú arcduca, 10 g lingerlép, 5 tasak barcelonai spöpp, 5 g alvadt padlizsánváladék, 10 ml 600 éves Werlimer Bruntig whiskey.

Elkészítés:

A borjú arcából kivájjuk a ducot. Miután megvan az elegendő mennyiségű duc, agárzsírba mártogatjuk egyesével. Jamaicai tőzegolajban ropogósra sütjük. Közben adhatunk hozzá három kávéskanálnyi barcelonai spöppöt. Szimárgyökérrel ízesítve, pácolt uszkárherével tálaljuk.

Illedelmes étvágyat! 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr387428420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ggbb 2015.10.19. 22:30:58

ezen június óta röhögök 3:) ugye lesz folytatás?

ggbb 2020.08.06. 01:15:25

Most, öt évvel később, 2020-ban is még mindig ezen röhögök. Könyörgök a folytatásért :D köszönöm :D
süti beállítások módosítása