Viharsarki Kattintós

Öt facebookos álomismerős

2015. június 19. 05:57 - Hácsé77

A valójában nem is ismerős:

"Honnan a picsából ismerem én ezt a Lovernyiczky Krisztinát? Nem emlékszem. Kiteszek valami posztot, képet, rögtön okos. Epés megjegyzéseket tesz. Most töröljem?" Megnézed, van 12 közös ismerősötök. Átnézed, kik azok. Mind olyan, mint Lovernyiczky Krisztina. Egyiket sem ismered valójában, csak egy városban laktok, talán. (Budapesten). De Lovernyiczky Krisztina nagyon aktív. Felköszönt, ha szülinapod van, utána azért még beszól, hogy kövér vagy. Ő jobban tudja, mit kellett volna kitenned, kiírnod, megosztanod. Bár ő nem ért hozzá (ezt mindig hangsúlyozza), de azért szerinte ez a ruha nem passzol hozzád, máshogy kellett volna fotóznod azt a sziklát (kismalacot, lufit, stb.). Egy ilyen ismerős igazi "kincs" valójában. Belső szem. Jó, hogy van, de nem is ismered. Ha még egyszer odaköp valamit a megosztásod alá, most már tényleg törlöd. De valamiért mindig elfelejted kiütni.

 

A szirupidézetes gifhölgyemény:

Szép napot kíván. Szép délelőttöt. Helyes estét. Jóképű délutánt. További szép napot. Akkor is, amikor épp vastag kötelet keresel a sufniban, annyira eleged van a hat hónapja tartó tré időjárásból, sötétségből, szürkeségből. A hírfolyamot telehímezi mindenféle fidres-fodros, színjátszós angyalkákkal, barikkal és nyuszikákkal. Egyik reggel sem hiányozhat az aranyló rózsacsokor (millió szálból természetesen), és a szívburkot pusztító idézetek Coelhotól, Tupolecz Kingától, valamint a Dupla Kávé nevű élő klasszikustól. Ha Erzsébet nap van, mind a 62 Erzsébet nevű ismerősét felsorolja megjelölve, az áldozatok nagy örömére. Neki van a legtöbb Erzsébet nevű ismerőse. Ennél több talán csak Lajosból akad tisztaérzésű, melegszívű fészbúkos udvartartásában. 

 

A nemzetinépmozgalmi vér- és erőbecsület ősenergiaközpontú csakrahuszárja:

Minden nap értesülhetsz tőle arról, hogy a pirézek miatt zabál ennyit a kettes Golfod, miattuk ilyen felfújt a teszkós kenyér, és természetesen a kirekesztő, a tarkón lőni való, bevándorló pirézek a felelősek azért, hogy ilyen drasztikusan csökken az IQ-d, és ők az okai annak is, hogy ennyire szarul nézel ki. Olyan történelmi homályokról lebbenti le a fátylat kétes eredetű honlapok linkjeit bevagdalva, hogy rögtön megtudhatod, Sztálin valójában Hitler nagynénje volt, csak a gonosz venezuelaiak átoperáltatták Churchillé. Minden nap kikiáltja, hogy itt a negyedik világháború (a harmadik múlt kedden ért véget). Szerinte már rég újra ki kellett volna adni Szálasi Ferenc gyermekverskötetét, és minden ikergarázst Mengeléről nevezne el. Hogy honnan az ismerősöd? Tizenöt éve találkoztál vele utoljára, akkor még vörös szegfűket osztogatott a helyi piacon, hogy ugyan szavazz már az MSZP-re.

 

A passzív akárki:

Ismerőseinek száma: 31. Közös ismerős: 1. Profilképe nincs. Olyan hátrányos helyzetű lehet, hogy nem telik neki profilképre? Ez már tényleg a balkán. Nem lájkol, nem oszt meg, sosincs bejelentkezve. Nem kedvel oldalakat, nem kedvel zenét, filmet. Nem kedvel téged sem, nem kedveli magát sem, nem kedveli ezt a telibekúrt világot sem. Ő ilyen rejtőzködő morcoska.  2011. októberében írtak utoljára az oldalára, annyit, hogy boldog születésnapot! Az elkövető egy hasonlóan profilképmentes fantom volt. De arra sem érkezett se egy lájk, se egy köszönöm. Nincs szíved törölni, mert hátha te vagy neki az utolsó szalmaszál, ami összeköti őt a mozgalmas külvilággal.

 

 

A poéntolvaj:

Rohadt ismerős ez a szöveg, amit most megosztott, de vajon honnan? Segítünk. Valamelyik stand upos vagy egy abszurd humorsztár ma közzétett anyagából vágta ki – úgy megörült neki, amint meglátta reggel a hírfolyamban. Ezt természetesen forrásmegjelölés nélkül tette, sajátnak feltüntetve, speciálba. Az egyenes ágú megosztástól allergiás roham törne rá, ezért operálja ki egy blogposztból a neki tetsző passzusokat. Ismerősei így kommentelnek plagizálásai alá: Tibi, hát ez megint rád jellemző, hozod a formádat, lol, szakadok, XD. A poéntolvaj magányos előfutára az olyan lájkkoldus oldalaknak, akik kereskedelmi tevékenységet folytatnak, de lájkolókat és követőket más honlapokról, blogokról nyúlt eredeti poénok, képes szóviccek megosztásával szereznek. Ha az ilyen oldalra vagy a poéntolvajra ráírsz, hogy hé, ezt én találtam ki ma reggel fogmosás közben, akkor jobb esetben megfenyeget vagy letilt, mondván, te miért támadod őt, ő is csak kapta ezt a mai viccet, illetve nem is te, hanem ő találta ki. A poéntolvaj és a poénrabló oldalak segítsége nélkül nem keringenének könyökünkön kibuggyanó, újrahasznosított humorlabdacsok a fészbúkon, ezért hát hála nekik áldásos tevékenységükért.

 

Lapzárta és helyhiány miatt csak ötöt soroltam fel, de vannak még bőven. Jöhetnek akár kommentben is: 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr287556062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása