Viharsarki Kattintós

Legyen ön is webbeteg!

2019. március 09. 17:36 - Hácsé77

Gyönyörű reggelre ébredtél, kirobbanóan jó a közérzeted? Vagy azért, ha jobban belegondolsz, nem teljesen tökéletes minden? Mintha egy picit fájna valamid? Most mintha megszédültél volna? Ha jó mélyen megnyomkodod a hasadat, akkor fáj? Ajjaj. Talán mintha a szád íze is más lenne, mint tegnap reggel? Nyugalom, van internet, mindenre kielégítő választ kapsz hamarosan!

Első lépés: Menj be a fürdőszobába, vetkőzz le, és nézd végig a bőrödet. Ha valahol találsz egy apró pörsenést, hasonlítsd össze képkereső segítségével a neten talált fotókkal. Na, ugye. A piros pöttyöcskédből a választott képhez írt diagnózis szerint hamarosan rengeteg lesz az alkarodon, melyek átterjednek majd a tested teljes felületére. Muszáj ilyen komolyan hozzáállnod a problémádhoz, mert utólag majd mindenki azzal vádol, hogy nem tettél meg mindent egészséged érdekében. A baj még nem súlyos, de nem szabad legyinteni rá, mert kezdődő bőrbetegséged mindenképp szívdobogásos aggodalomra adhat okot.

Keressünk tovább. Hajolj erre, hajolj arra, megint, mélyebbre, jó. Nyújts, görnyedj, egyenesedj. Görcsölget itt-ott? Beszúrt valahol? Ajjaj. Szinte biztos lehetsz benne, hogy egy létfontosságú belső szerved fogja hamarosan felmondani a szolgálatot. Ezt onnan is lehet tudni, hogy nem vagy már tizenéves – veled gyakorlatilag bármikor bármi megeshet, és az internet ebben megint társad lesz. Nem kell sokáig böngészned, az első találat kidobja a legsúlyosabb diagnózist, és elégedetten felkiálthatsz: na tessék! Most végre úgy megijedhetsz, hogy falfehér arccal bámulsz majd a tükörbe, neked annyi, májad, epéd, veséd, szíved, tüdőd már csak egy csökkentett üzemmódban vegetáló, renyhe cafat, csoda, hogy még nem ájultál el, de ha még egy cikket elolvasol a témában, biztosan az is bekövetkezik hamarosan.

Ha már ott vagy ájuláshoz közeli állapotban a tükör előtt, nyújtsd csak ki a nyelved! Hoppá, mi ez a szürkés lepedék? Internet indít, szerencsére itt is komoly a baj. A nyelv betegségkeresőknek egy aranybánya! Nyelved felülete külön aggodalomra okot adó betegségek jelzőszféráira van felosztva, és ahogy elnézed, a te teljes nyelved tragikus üzeneteket küld a számodra.

Fogaid milyenek? Ebben a fényben mintha kimondottan sárgák lennének. Fogkő is akad. Lehet, hogy olyan szinten rohad belül a szád, hogy ajánlott lenne az összes fogadat eltávolítani, talán már ma. Neten ez is fent van. Kocogtasd meg egy fémtárggyal a gyanúsabb fogaidat, lehet ez egy kenőkés nyele is. Ugye, hogy érzed? Ó, te szegény!

Reggel kipipálva, jöhet az egész napos aggódás, egyes mozdulatokra ismétlődő apró szúrásokkal, bizsergető fájdalmakkal és görcsökkel, újabb bőrkiütések felfedezésével, fejfájás és hányinger kiprovokálásával, és jöhetnek a szűnni nem akaró, tragikus gondolatok: mi van, ha. Jogos a felvetésed. Ez a „mi van, ha” kérdés viszont akkor a leghatásosabb számodra, ha az éjszaka kellős közepén felébredve teszed fel magadnak. Teljes sötétségben a gondolataid is a legsötétebbek lesznek. Az éjjel egy és három közötti időszak a legalkalmasabb időpont arra, hogy teljesen kétségbe ess. Mi van, ha ezek az apró, saját magad által generált fájdalmak egy későbbi, óriási fájdalom előfutárai, és ez a monumentális fájdalom épp most éjjel jön el? Nagyon jó kérdés! Így végre remegve, izzadva-fázva virraszthatsz addig, amíg valamiért kizökkensz a módszeresen kialakított félelmeidből, és újra elalszol.

 Eljött egy újabb reggel. Aránylag jól vagy, de tényleg. Egészen biztos ez? Hány éves is vagy? Ajjaj. Mennyit dohányoztál, ittál és zabáltál egész eddigi életedben? Mozogsz eleget, iszol elég vizet, eszel-e elég gyümölcsöt, vasat, szelént, magnéziumot, vitamint? Tutira nem. Erről is vannak cikkek az interneten, mindenre találsz rád vonatkozó, félelmetes válaszokat!

Felhőtlenül Boldog Böngészést!

netfuggo.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr3014679290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása