Viharsarki Kattintós

Aki nincs fent a Facebookon

2015. november 07. 07:39 - Hácsé77

 

Van ilyen ember, és ez most nem poén, nem kamu. Nem lájkvadászat. Milyen lehet az élete? Van neki valódi élete a Facebookon kívül? Mi lehet ott? Sivárság. Mit tesz a fotóival? Mit? Megnézi. És? Megmutatja egy embernek? Kettőnek? Kinek? Nincs jelen az igazi valóságban, nincs szerepe, nem jut levegőhöz. Kénytelen elfoglalni magát valamivel. Na, de mivel?  Kimegy a természetbe. És? Egyedül nézelődik ott úgy, hogy egy fotót nem posztol sehová? Akkor ott sem járt. Ki hiszi el neki? Ő maga sem hiszi el az életét. Nem tudja visszakövetni, mi volt vele például egy éve. Főz magának valami kaját. Nagy dolog, mondhatom. Kimeri a tányérba, le nem fotózná, mert minek, és komótosan megeszi az egészet. Volt, nincs, de leginkább sosem volt, mert hol a dokumentáció?

Nem tud lájkolni. Mitől fosztja meg magát... Ölelés? Hagyjad már. Benyomni a tetszik gombot, az az igazi gesztus a barátaid felé. Abból érzik igazán, hogy törődsz velük. Egy kézfogás, egy ölelés túl tolakodó és divatjamúlt megnyilvánulás. Ráadásul zavaró is. Egy izzadt tenyér, egy testszagú közeledés meg is tudja mérgezni az emberi kapcsolatokat, míg egy lájkban benne van az intimitás és a szolid érzelmek kék kapszulába sűrített változata.

Megosztani valamit? Mit? Maximum a pizzájából ad egy szeletet, azt osztja meg veled, vagy ad egy harit a szendójából. Ezek az ételek ráadásul lefotózatlanul kerülnek elfogyasztásra. Kvázi hiányos produktumok. Olyan, mintha a sót hagyná ki valaki a nyúlpaprikásból, vagy a húst a kolbászból.

Elolvas valahol egy megindító idézetet. Na és? Pár perc múlva elfelejti. Ahelyett, hogy hasonló lelki élményhez juttatná ismerősei sokaságát. De nem tudja, hogyan magyarázzam. Nincs hírfolyama, fogd már fel, a rádióból kényszerül tudomást szerezni a hírekről! Meg esetleg böngészi a netet, de az ilyen még erre sem igazán kapható.

Kénytelen az ilyen ember találkozni és beszélgetni veled. Ugye, milyen kellemetlen és zavaró tud ez lenni? Görgeted otthon a hírfolyamodat, végre van szabad öt órád, hogy tartalmasan eltölthesd a Facebookon, erre becsönget. Bejön, leül és dumál. Nem veszi észre magát, hogy te most épp egy volt osztálytársad megszületett gyermekének fotóját szeretnéd nyomatékosan belájkolni, sőt hozzáfűznél egy „Tiszta apja, le sem tagadhatnád!” kommentet, de nem lehet lelkiismeret furdalás nélkül, nyugodtan megtenned, mert ő ott bámul rád a lakásodban. Ne is kezdd neki magyarázni, mi ez az egész, úgysem érti. Ő egy olyan vad és manuális világban mozog, mint ami 1990 előtt volt a földön. Ő még mindig ott él, abban a fára mászós, kútból ivós, csókolózós korszakban. Szánalmas ez valahol.

Mit tud az ismerőseiről? Már ha egyáltalán vannak neki. Állítom, az ilyennek maximum három-négy ismerőse lehet. Az ilyen ember sosem fogja így átélni azt az érzést, hogy van 1200 ismerőse, és egy kattintással mindent megtudhat mindenkiről. Hol van most, melyik presszóban, hol nyaralt a párjával, mit főzött tegnap, kivel van bonyolult kapcsolatban, stb. Hány és hány fontos születésnapról marad le így. Nem értesül időben róla, mert nem jelzi neki semmi, hogy hé, üzenj már oda Polernyákné Zalvai Anikónak valamilyen formában, hogy BSZ! vagy HB2U! Információszegény állapotban lebeg az ilyen a szerencsétlen flótás. Kénytelen könyveket lapozgatni, és azok a lapok semmiféle háttérvilágítást nem kapnak, míg a Face belülről sugárzik az arcodba, ha rácsatlakozol.  

Meg eleve, mit csinál egy ilyen az okostelefonjával? Semmit. Nincs neki olyan. Egy réges-régi Nokiája van. Egy kis kijelzős, vga kamerás nulla. Ez az igazi probléma ma Magyarországon, nem az éhező gyermekek. Az ilyen alakok okozzák a valódi nehézségeket, akik nem képesek bekapcsolódni a szájbertérbe. Több kárt okoznak a társadalomnak, mint az egyszeri politikus, aki azt hazudja, hogy családi összefogással építtetett magának félmilliárdos palotát.

Segítenünk kell ezeken a Facebook-kívüli eltévelyedetteken. Mégis azt mondom, nyújtsunk feléjük egy lájkolást formázó, virtuális jobbot. Szervezzünk találkozókat nekik, tartsunk előadást, meg kell győznünk őket, mert egy varázslatos világról maradnak le, ha nem csatlakoznak. Jobb lájkolni, mint kapni, ez legyen a szlogenünk feléjük.

75 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr438056762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regős Mátyás 2015.11.07. 08:39:38

Vajon hogyan tud egy ilyen alak a vasárnapi istentiszteleten kompenzálni, ha mise alatt nem olvashatja Tibi atyát a Szentírás jótékony takarásában?

PabY 2015.11.07. 12:41:51

jaj de nagyon buta vagy te

Hácsé77 2015.11.07. 13:26:34

@PabY: :) Olvasd el a címkéket, találsz ott egy szót: paródia.

♔bаtyu♔ 2015.11.08. 09:06:42

Azt látom, a Facebook-on tízentúl az él aktív életet, aki egyébként a valós életben problémás. Van egy ismerősöm, iszik egy sört, azonnal fotózza és azt is azonnal megosztja. Ugyanakkor valahogy mindig sikerül egy - egy olyan mondatot benyögnie, hogy elég szépen kiközösítik, pedig nagyon igyekszik, hogy beilleszkedjen. Mondom neki, ne a facebook-on oszd meg a sört, hanem egy csajjal, nem is érti miről van szó.

Azon túl, hogy valaki pld. kereskedelmi hasznot remél, a Facebook elsősorban az ilyenek terepe, de valahol ez természetes is.

PongLenis 2015.11.08. 09:15:00

Alapjaraton nem jonnek be az irasaid, de ez most nagyon jo. Be is lajkolom izibe.

2015.11.08. 09:21:46

Nagyon jól sikerült írás. Gratulálok hozzá.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.11.08. 09:29:29

Basszus, én ilyen vagyok. Semmit nem osztok meg, fotót alig. Nem érdekel a fészbúk. Nem tudom mit csináljak. Elkéne kezdenem Csabi? De hogyan? Adj lécci tanácsot! CSokibácsi.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.11.08. 09:29:37

Jobb, mint a modorosblog mostanában.

midnight coder 2015.11.08. 09:34:12

Speciel nekem sem igazán van facebook oldalam, pontosabban van mert pár éve kellett egy szavazáshoz, de azóta sincs rajta semmi. Ehhez képest okostelefonom viszont van, mivel a GPS néha igencsak hasznos, ahogy néha a net is, Pl. BKK futár. Ahogy néha a szótár is igen jól jön, meg a fényképezőgép, de van fenn androidos javás fejlesztőkörnyezettől a Sinclair ZX Spectrum emulátorig elég sok minden - plusz általában nálam van a tabletem is rajta linux, egy rakás könyv a hozzájuk tartozó olvasóval, plusz itt is a szótár integrálva az olvasóval - elég rábökni az ismeretlen angol szóra és már jön is a fordítás, plusz angol oktatóprogram, plusz egy rakás más hasznos vagy szórakoztató app. Van faszbúk app is, de még soha nem volt elindítva.

Primátor 2015.11.08. 09:35:34

Wazzeg !
6230-as Nokiám van, és nem vagyok fent ezen a nyomoronc oldalon :-)))))))))))))))

midnight coder 2015.11.08. 09:35:54

A lényeg az, hogy nem csak az nem használ faszbúkot akinek a lábára nőtt a turistabakancs vagy a gumicsizma.

Skatulya bácsi megmondta 2015.11.08. 09:36:31

Hát igen.
Egészség legyen meg facebook.

zafir38 2015.11.08. 09:38:46

Baromi j@Hácsé77: Baromi jó, baromi fanyar!
Évek óta figyelem karnyújtásnyira lévő kollégáimat facebookolás közben
és azon gondolkodom, hogy van-e a témában komoly kutatás, mert ez
egy szociológiai aranybánya.
Én magam sem értem az immunitásomat. Olyan mint az Androméda törzs,
valaki megússza?
Semmi bajom az embertelen, személytelen jövővel. Pont ezért nem értem,
hogy ragadhattunk le egy ilyen primitív webfelületnél. Engem néznek
elmaradottnak ezek az iwiw-szökevények? Én chipet akarok a bőröm
alá és 4G kapcsolatot a homloklebenyembe.

midnight coder 2015.11.08. 09:52:48

@zafir38: A chipen már én is gondolkodtam. Nem kellene állandóan hurcolászni a BKV bérletet, személyi igazolványt, bankkártyát, céges belépőkártyát. Csak az a baj, hogy egyszer minden rendszert feltörnek...

ordasbacsi 2015.11.08. 09:57:18

Hülyeség ez az írás, sok értelme nincs.
A FB pedig korunk egyik divat-hóbort állomása.
Mint mindebből, ebből is kigyógyul az emberiség.

2015.11.08. 10:13:19

Jé, Hácsé! De rég olvastalak ... :)
@ordasbacsi: Khm, iróniából megbuktál, anno, mi? ;)

2015.11.08. 10:14:34

Jé! Hácsé! De rég olvastalak ...
@ordasbacsi: Hm, iróniából megbuktál, anno, ugye?

ordasbacsi 2015.11.08. 10:22:40

@Pink Petsch: Nem buktam még meg semmiből, csupán eme írás hasztalansága késztetett arra, hogy véleményt fejezzek ki.
FB-t én is utálom úgy, hogy volt nekem is 2-3 évig. Kb. 3 éve szüntettem meg mert úgy éreztem, felnőttem.

zafir38 2015.11.08. 11:04:27

@midnight coder: Zuckerberg drónokkal akarja lefedni a maradék fehér foltokat, "észak-pretóriát,
hegyi-karabah-ot, hátsó-indiát,...ami manapság teljesen érthető, hogy előbb lesz ott 4G kapcsolat, mint
malária ellen oltás. És végre a Boko Hárám is megoszthat egy jó lefejezést. Nézze VFR szemüvegben!

Szóval a kis Jerry Zucker teszi le az asztalra a jövőt.
Egy "társkereső oldalon" keresztül igázza le a világot.
Tőlem a love.hu is lehetne...:-)

LondonBudapestMetro 2015.11.08. 11:06:11

Par hete vettem telefon elofizetest itt Londonban. Mondom a fickonak, hogy koszike, de flippes telefont szeretnek, van-e. Ugy nezett ram, mintha Lipotmezorol jonnek. ,,De akkor hogy hasznalod az alkalmazasokat?" Mondom, nem vagyok Facebookon, minden mast meg csak megoldok valahogy (terkep, menetrend, plane kaloriaszamlalo barcode-leolvaso...). Erre o: ,,But how do you socialize?!" Hat ODAMEGYEK EGY MASIK EMBERHEZ, a joeletbe. Es ha az az ember epp kepes felmerulni az okostelefon ujjazasabol es nem blokkol le, hogy beszelgetest kell improvizalni egy masikkal, meg talan marad valami emberi bennunk es erdemes a masik 7 milliard pofajat nezni nap mint nap.
A feszbuk jon-megy, de van-lesz helyette mas, amitol nem lesz okosabb az emberi nep. Nem vagyok en a technologia ellen, de ennek a fajnak...?

nem várt fordulat 2015.11.08. 11:09:30

Eloszor megijedtem, hogy komoly, de hamar leesett, hogy nem. Jo iras.

zizi77 2015.11.08. 11:16:44

@ordasbacsi: az írás görbe tükör kívánt lenni azoknak, akik már lélegezni sem tudnak FB nélkül. Valahogy a hozzászólásodban nem érzékelhető, hogy Te is így értelmezted.
Magam részéről még mindig nem érzem a késztetést, hogy FB tag legyek! :)

zizi77 2015.11.08. 11:20:42

@Oxfordutca77: az egész lényege, hogy az embereket 7/24-ben tudják kontrollálni. Na ez nekem nem hiányzik. Már így is sok, hogy egy sima google használat után célzottan jönnek e reklámok.

lobellone 2015.11.08. 11:20:51

Köszönet ezért a remek finom humorral átszőtt írásért - kiválóan összegzi napjaink időcsesző őrületét!

zaturek 2015.11.08. 11:29:39

Telitalálat!

Legszívesebben megosztanám, de mivel nem szoktam soha, semmit, az feltűnést keltene. Az ismerőseim elolvasnák, és azt hinnék, provokálom őket. Még a végén felhívnak telefonon, hogy mi van velem, mert a profilomból nem derül ki semmi.

Celtic 2015.11.08. 11:33:39

@doggfather: +1. Epp ezt akartam mondani. Elso par sorban azt hittem, komoly, de aztan rajottem a masodik bekezdesbol, hogy a modoros legjobb postjaira emlekeztet.

Szoval gratula a szerzonek :)

tlantos 2015.11.08. 12:02:25

Mi ez a hülyeség?

totii 2015.11.08. 12:08:04

Ezzel kit akartál parodizálni? Aki nincs fenn Facebookon, vagy aki lenézi azt, aki nincs fenn Facebookon. Mellesleg nagyon gyenge, nevetésre, de még egy félmosolyra fakasztásra sem késztető írás.

Hácsé77 2015.11.08. 12:19:49

@totii: Őszintén sajnálom, nagyon bánt, hogy nem tudtál nevetni. Te nem ezt érdemled :)

2015.11.08. 12:33:34

Ezen senki nem tud nevetni. A "szerző"nek persze van facebook profilja, mert a tehetséget marketinggel kell pótolni. Ráadásul válszol a kommentekre. Ez a legalja

bjútifúllájf 2015.11.08. 12:41:22

Soha nem kommentelek, de ez kicsit meglokott. Regisztralnom is kellett.... Ment face nelkul is...)) pedig azt hittem enelkul nem leszek kepes megosztani velemenyem. Remek ironia, tokeletes iras. Ezt szivesen megosztanam, de nincs mivel...)))) majd elmondom annak a par ismerosomnek akiket tenyleg ismerek es akikkel szoban kommunikalok. Nekem igy is boldog az eletem, es sajnalom azt a sok kockafeju fiatalt akik fogat mosni is telefonnal mennek...

lavór 2015.11.08. 12:43:13

Bizony, van élet a francbúkon kívül is. Igaz, hogy nem olyan mesterkélt, pozőr...
A való élet.

zafir38 2015.11.08. 12:43:42

Tisztelt Kritikus Úr!
Lakásom legkisebb helyiségében ülök, előttem kritikája.
Nemsokára mögöttem lesz...(talán Karinthy)

Üvege$ 2015.11.08. 13:02:28

@totii: Bennem is pont ez a kérdés merült fel, hogy kit is parodizál ki? Az parodizál akiről a paródia szól, esetleg valóban felmerült a szerzőben a gondolat: Hogyan is tudnám megszólítani azokat az embereket akik még nem regisztráltak?

Én regisztráltam, van egy csomó kapcsolatom, akiket elérek ha a szükség úgy hozza. Persze nem a FB-on, hanem az egyéb FB-on listázott elérhetőségeiken...

Netuddki. 2015.11.08. 13:04:32

Ha vasárnap, akkor uborkaszezon az Indexen...

Hácsé77 2015.11.08. 13:43:18

@Vargga Imre: Jogom van kommentelni, ezzel kompenzálom, hogy tehetségtelen vagyok. Ki mondta, hogy itt lehet nevetni? Hol van ez kiírva, hogy nevetni fogtok? Másold már be, légyszi. Nekem az esik jól, ha szenvedtek, és úgy látom, szenvedtetek, mert nem tetszett az írás. Sőt még kommentet is írtatok. Jól kibasztam veletek, na. :)

djpeter 2015.11.08. 13:51:17

@Oxfordutca77: Osztom a véleményedet. Sokan úgy érzik retro-k vagyunk de amióta az emberek a személyes kapcsolattartás vagy kézzel írott levél stb helyett ezeket a virtuális kapcsolattartasokat magamutogatasokat és feltűnőségi viszketekségben szenvedő dolgokat részesítik előnyben azóta vannak olyan problémák hogy családtagok élnek egymás mellett látszat figyelmet és segítséget biztosítva és sokszor virtuális támaszt biztosítva egymásnak mert az ilyen élet azt sugallhatja ez a normalis. Azért ezen el kellene gondolkodni.
Nekem nincs ilyenre szükségem a gyermekem még kicsi hozzá de remélem hogy ez csak átmeneti és javulni fog az a nézet hogy lenézik aki nem FB oldal nyitásával születik és az oldal törlésével hal meg a baráti és családi embereknek.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.11.08. 14:07:21

A fenti gondolatokkal egyet lehet érteni. Külön köszönet @Vargga Imre hozzászólásáért, mert ez akár csattanója is lehetne a humoros írásnak.
Sokáig nem volt autóm, mindenhová gyalog jártam. Aztán egyszer mégis beruháztam egy gépjárműre, mert jóval több helyen kellett megjelennem a szokásosnál. Nem rally-, és nem is gyorsulási versenyeken vettem részt vele, hanem közlekedésre használtam. Mint ahogy annyi mindent, az okostelefont és a Facebookot lehet használni rendeltetésszerűen, meg hülyeségekre is.
Ennek ellenére nem bánom, hogy gyermek- és ifjúkoromból hiányzott:
"Közösségi portáloktól, társkereső weboldalaktól, internettől mentes világban éltünk, és kelet-európai vidékünket telefonvonalak sem hálózták be olyan sűrűn, hogy otthonról kényelmesen tarthattuk volna egymással a kapcsolatot.
Mindennapos találkozásaink szükségességéhez nem fért kétség."
(forrás: udvar.wordpress.com/2015/09/16/vihar-a-biliben )

jágör68 2015.11.08. 14:14:31

Na, ez jó.

vs.hu/magazin/osszes/csaknem-masfel-milliard-ember-hasznalja-a-facebookot-0730

A hír ebben az, hogy 5,9 milliárd pedig nem...
És ott nemhogy facebook- van, ahol iható víz sincs.
Őket hívta meg Merkel néni a nevünkben is az EU- ba.

tof 2015.11.08. 14:29:58

Hát ezt megosztom! :D

PabY 2015.11.08. 15:34:22

@Hácsé77: hát ha az akart lenni akkor meg annak is szar mert még csak 1x se mosolyodtam el

Hácsé77 2015.11.08. 15:39:57

@PabY: Járjál kabaréba, ott lehet mosolyogni.

Segna 2015.11.08. 15:56:22

@PabY: Két eset lehetséges; vagy nincs humorérzéked, vagy találva érzed magad, és "besértődtél". Az első esetben nincs mit tenni, ez is egyfajta fogyaték, és a világért sem diszkriminálnálak, a második esetben viszont, a szöveg újraolvasását, egy kis magadbanézést, és önkritika gyakorlását javaslom. Jobb, mint egy léböjtkúra! ;-)

Segna 2015.11.08. 15:57:58

@Hácsé77: Kabaré? Szegény PabYnak már a szóhoz is Google kellene! ;-)

Segna 2015.11.08. 16:02:55

@zafir38: Akik olvastak már újságot, főleg azon a kis helyen, azok értik, de akik már csak gépen tájékozódnak, nem biztos. Lehet, h ki kellene nekik fejteni, hogy mire való egy rossz, papírra vetett kritika a klotyón.

Hácsé77 2015.11.08. 16:05:44

@Segna: De egyébként ezt sosem értettem. Miért kéne itt bárkinek is hahotázni? Ez nem a Fábrisó meg a sztendapkomedi. Attól még lehet szórakoztató egy írás, hogy nem vihog közben az ember. És ha meg nem szórakozott rajta, akkor nem jött össze neki. Ha nem tetszik egy szöveg, az első tíz sor körül váltok, végig sem olvasom, nemhogy nekiálljak bepötyögni bármit kommentben. De ha ő ettől boldog, tegye, egész jól szórakozom egyébként az ilyen kommenteken.

A Tyne folyó déli partja 2015.11.08. 17:34:32

@midnight coder: fordítva is lehet ám.
Én pl ott értesülök a bicajtúrákról.
Meg eseményekről is, amik eszembe se jutnának, de látom, s ha érdekel, megyek rá.
Használni kell azt a facebookot, pl arra, hogy közös érdeklődésűeket találj, nagyon jó.
Mint nekem a bicajos csoport.

Peter100 2015.11.08. 17:42:12

FB is egy "divat", majd elmúlik. Szerintem mind beteg, aki ilyen közösségi oldalakon él, azon lóg.
Talán mint hirdető jelennék meg rajt, hogy rásózzak valamit a szerencsétlenekre.
A statisztikák nekem is tetszenek. A balesetek 15%-át ittasan követik el, tehát 85% józanul karambolozik !
Igyon mindenki vezetés előtt !!!

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.08. 18:24:02

Igencsak hasznos találmány a FB. Szinte az indulásától fent vagyok.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.08. 18:25:55

@totii:

Manapság a menő figura az, aki éjjel-nappal hangoztatja, hogy nem használ FB-ot, sem más hasonló hálózatot. Nem pazarolja az idejét primitívségekre, ő a netet csakis művelődésre és tanulásra használja.

10 éve a menő figura az volt aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy nem használ internetet, nincs is számítógépe. Nem pazarolja az idejét primitívségekre, mert az internetet elöntötte a pornó.

20 éve a menő figura az volt aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy nem néz soha tévét, sőt nincs is készüléke. Nem pazarolja az idejét primitívségekre, mert a tévében csak moslék van.

30 éve a menő figura a vidéki egyedülálló tanárnő volt, aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy sosem olvas krimit vagy sci-fit, mert ő csak értékes szépirodalmat olvas, s nem pazarolja az idejét primitívségekre, aljas érzékekre ható alantas ponyvára.

100 éve meg a menő figura valószínűleg az volt, aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy a telefon hülyeség, ő sosem telefonál, mert inkább az igazi emberi kapcsolatokban hisz.

gázóra ellenőr 2015.11.08. 18:40:02

@♔bаtyu♔: Én meg ismerek olyat, aki tízezer számra ontja a röfijeit, ebben éli ki magát.

♔bаtyu♔

Üzenetküldés
Aktivitás
Adatlap

Adatlap

♔bаtyu♔ 0 bejegyzést írt és 11797 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.06.27. óta tag.

indapicsa 2015.11.08. 19:36:46

Ostoba vagy! 3 éve facebook mentesen élek, és cseppet sem hiányzik. Sem az álszent születés/névnapi köszöntők amiket csak azért kapsz, mert "kiírja a gép", sem az xy idióta ócsárolása z témában, sem hogy ki mennyit futott, éppen mit vacsorázott, hol szállt meg, merre nyaralt, hol esik először a hó, mi a napi hóroszkópja... stb stb stb.

És igen, nincs 1200 barátom, de ha tényleg úgy gondolod, hogy ez ma a mérvadó, akkor nagyon szánalmas lehet az életed.

John Doe3 2015.11.08. 19:44:41

Szvsz a Facebook nevéből kimaradt 2 betű, de majd a helyére kerül: helyesen ui. Faecesbook.

2015.11.08. 19:52:09

@Hácsé77: nem az a baj hogy kommentel hanem hogy posztot is ír. Egyáltalán nem kéne semmit írnia. Ahhoz is joga van. Éljen vele

within 2015.11.08. 19:53:14

van pozitìv vonzata is .. de sokan lesajnàltak, ha nem face tagok.. ez jelzi a lelki szegènysègèt nèhàny facemannek

2015.11.08. 19:53:36

Nem az a baj, hogy kommentel hanem az hogy posztot is ír. Semmit ne mkéne írnia, ahhoz is joga van. Éljen vele

Vargga Imre (törölt) 2015.11.08. 19:54:54

és biztos facebookol, mert anélkül nincs élet a maga számára

Vargga Imre (törölt) 2015.11.08. 19:57:53

@maxval bircaman BircaHang Média: most meg az a menő aki balliba blogokra megy hergelni

Orbán Viktor (törölt) 2015.11.08. 20:01:53

Enyém Európa legnagyobb facebookja

átlátó 2015.11.08. 20:29:11

Csak annyit akarok mondani, hogy nagyon szeretnék igazán modern, meg főleg korszerű lenni.

Void Bunkoid 2015.11.08. 20:36:06

Korrekt paródia a cikk.

Ami szomorkás benne, hogy az emberek legnagyobb része VALÓBAN a fészbukon közöl bármiféle információt, és ez alatt nem csak a lefotózott kaják, bulik, sörök, senkit nem érdeklő önfényező marhaságok értendők, hanem pl manapság már osztálytalálkozót, informális céges összeröffenéseket, koncerteket, mindent ott hirdetnek meg.

Ha nem vagy fent, nem találnak meg és nem értesítenek, akkor valóban kimaradsz mindenből. Bármennyire is csúnya, meg kontroll meg reklám meg birkamentalitás, a fészbuk (és ne jöjjön senki az ötmilliárd nemhasználóval, most itt a mi kis miliőnkben jelenleg az emberek ZÖME használja a fb-t)végülis egy egységesített "levelezőkliens" is egyben, és már a nép legnagyobb része nem fog kis levlistákat összeállítgatni meg hatszáz másik felületen kommunikálni, amikor ez az, ahol "mindenki fenn van".

Szóval igen, lehet facebookot nemhasználni, de akármennyire is nem tetsző kijelentés, a facebookot szándékosan nem használó ember tulajdonképpen saját magát "közösíti ki". Persze, ha ez őt nem zavarja, mert antiszociális, marha elfoglalt, vagy teszem azt van annyira öreg, hogy a számára releváns ismeretségi köre szintén nem használja az oldalt, akkor nincs semmi baj :)

Usenka 2015.11.08. 20:41:35

Már 7 hónapja nincs fb-om. Facebook account has been cancelled.
Minden nap rácsodálkozok, hogy milyen szép és örömteli az Élet és milyen sivár és szánalmas a körülöttem lévő facebook-ba merülő sok droid. Lassan már levegőt is like gombbal vesznek...
Miért nem előbb? Mert nem akartam lemaradni, sot gyakorlatilag 24/7 online voltam...
Aztan betelt a pohar a sok magamutogato, ontomjenezo "ismerosbol", akivel 10-20 eve nem talalkoztam es nem is fogok...
Elonyok:
Megmaradtak az igazi baratok, akikkel osszejarok
Nem ernek idiota bejegyzesek/ hitvallasok/ horoszkop kretensegek/ lelektukor baromsagok/ kul. klubbok kreten klubtagjai sem masznak be az agyamba...
Ja, hogy nem vagyok ellenőrizhető és a privát szférám megmarad magamnak és így sebezhető sem vagyok viszont annál titokzatosabb.
Linkedin és Viber, that's all.

Void Bunkoid 2015.11.08. 20:43:27

@Void Bunkoid: az "öregek" egy külön kategória, leginkább az 55 év fölöttiek tartoznak ide, őnekik három fajtája van:

1. kizárólag az unokája fotóinak a lájkolgatására meg kommentelésére használja a facebookkot.
2. minden kattintható és kötelezően megosztandó dologra rákattint, amiben az "olcsó" vagy "ingyen" szó előfordul, aztán teleszemeteli az összes ismerősének a falát a sok rettenetes kuponnal, ruhával, babacuccal, gazdátlan kiskutyával, satöbbi
3. a legrosszabb, az aktív. Na őbelőle ömlik, naponta többször is tetszés szerint vagy Jézus, vagy chemtrail, vagy orbán/gyurcsányfikázás :)

Merlot 2015.11.08. 21:54:05

@gázóra ellenőr: "♔bаtyu♔ 0 bejegyzést írt és 11797 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Mert ez a fika egy fizetett Orbán-csicska. 100 Ft-t kap minden hozzászólásért. :))))

Void Bunkoid 2015.11.09. 07:36:22

@Merlot: az kb (a regisztráció ideje óta számolva) havi 42 ezer forint akkor. Igaz, nem egy észvesztően hatalmas összeg, de most azért, hogy a reggeli sz*rs közben ide is bepukkant egyet, nem is rossz pénz.

Menjünk mi is, tök vicces lenne, kis hazánk a tízmillió kormányhű bérkommentelő országa :)
csak éppen kenyeret nem süt senki, mert mindenki kommentel :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.11.09. 08:19:14

Azt a viccet amit harminc éve a hahotában olvastál,húsz éve a Mórickában,most el tudod olvasni a fészbúkon!:))

Vargga Imre (törölt) 2015.11.09. 10:40:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: és tíz év múlva itt

A Tyne folyó déli partja 2015.11.09. 22:28:26

@Usenka: te figyelj, van ám némi középút a folyton facebookozás, és a nem vagyok fent közt.
Használni kell, ennyi.

nemzeti csótány írtó 2015.11.10. 19:23:25

Lehet hogy lemaradtam valamiről. Mi az a Facebook?

Celtic 2016.05.23. 14:00:38

Ez nem is igazi poszt. Nem latom, hol lehet lajkolni :(
süti beállítások módosítása