Viharsarki Kattintós

A közelgő tavasz buktatói

2016. február 02. 21:15 - Hácsé77

Lassan ki kell merészkedned az utcára, ahol ismerősök jöhetnek veled szembe. Nem, itt sajnos már nem elég némán lájkolni, kellemetlen, de köszönnöd kell.

Eljön az idő, amikor már nem tudod a téli sötétségre fogni a rosszkedvedet, be kell vallanod, hogy egy unalmas seggfej vagy.

Pufi kabátban jártál, aha. Nem a kabát volt pufi, te lettél az, ez rögtön kiderül, ahogy nem kell szibériai öltözet egy sétához.

Végre csicseregnek a madarak. De magadnak azért ne hazudj: valójában beteg, öreg, fekete varjak kárognak csak körülötted.

Ahogy olvadni kezd, egyből érzékelheted a természet megújulását, a szemed láttára bújnak elő a csikkek, a PET palackok, sörösdobozok és chipses zacskók.

Amikor autót vezetve idén elsőként látsz meg az utcán egy formás női lábat, majdnem karambolt okozol. Főleg, mert kiderül, hogy az nem láb volt, hanem kéz, és nem nőé, hanem egy idős bácsié. (Teljesen szétvágta az agyadat a téli depresszió.)

Ha már csak egy-két modoros manírbajnok búékol, akkor biztos lehetsz benne, hogy kevés van hátra a télből.

Minél jobban várod a jó időt, annál több sár, takony, köd, eső, jeges szél, latyakos okádék és szmog zuhog a nyakadba.

Mindjárt kint vagyunk, és ezt a rettenetes, hideg szürkeséget felváltja végre a várva várt, felszabadítóan ragyogó eső, eső, eső.

Hatszor is megnézed a naptárat, de csak azt látod, hogy idén május elseje és húsvét is március 15-re esik, ami ráadásul hétfő, és abból kettő egymásután.

Nincs semmiféle buktató. A tavasz maga a boldogság. Kezdheted nyírni a füvet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr148354668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boriska11 2016.02.08. 21:48:30

Egyszerűen nagyon tetszik. Osztottam, ahol csak tudtam. :) (Nem szeretem az arctalan embereket, de nem tudom, hogy "varázsolhatnék" ide fotót.)
süti beállítások módosítása