Viharsarki Kattintós

Szállodai katalógusok szövegei - és amit jelentenek

2015. április 09. 02:50 - Hácsé77

o    Egy hét félpanzióval már 98 450 Ft-tól! (Ennyiért a repülőre sem engednek fel.)

o    A busztranszfer a repülőtérről mindössze 35 perc. (Ha a buszos időben elindulna, akkor talán annyi lenne, de megállapodása van a szállodával, hogy kizárólag vacsora után hozhatja az új turnust.)

o    Magyar nyelvű idegenvezető. (Egy besavanyodott, honvágy gyötörte hisztérika, aki már úgy unja saját szerepét, hogy sírni tudna legszívesebben.)

o    Modern, új létesítmény. (Az 1972-ben épült szálloda jobb szárnya jelenleg is átalakítás alatt, reggel héttől már kopácsolnak, fúrnak.)

o    Csendes helyen. (A szomszédban minden este karaoke party, hajnalig falsul ordítozó, ordenáré részegekkel.)

o    Ideális a kikapcsolódásra, aktív pihenésre vágyóknak. (Kisgyermekes családok visíttatják a kölyköket reggel hattól éjfélig. Ha a visítás alábbhagy, a folyosókon trappol végig a gyerekhorda.)

o    Fiatalos szálloda. (Amint átvetted a szobátok kulcsát, lebiggyedt szájjal kinéz onnan a kizárólag hetven fölötti társaság. Mind a 459-en.)

o    A tengerparttól mindössze 50 méterre. (Van egy pihenőhely, nehogy kifáradj, mialatt a hoteltől lesétálsz a strandig.)

o    A szobákban minibár. (Megpróbálod beletuszkolni a szomszéd szupermarketben vásárolt söröket, de mindössze egy fér be, az is úgy, ha kipakoltad a 20 eurós féldecis viszkiket.)

o    Bérelhető széf. (A szálloda belső tolvajai hat másodperc alatt kinyitják.)

o    Sat tévé 50 csatornával. (Ebből 47 adó lengyel belpolitikai műsorokat sugároz.)

o    Légkondicionált. (Központi befúvó rendszer, ami csöpög, mert elromlott, így  kizárólag meleget fúj. Szólsz a recepción, hazaindulás előtt egy nappal megnézik. Megjavítani akkor sem fogják.)

o    Tengerre néző szobák. (A szoba lehet, hogy a tengerre néz, de az ablaka nem, és te sem látsz az erkélyről mást, csak a kukákat a hotel mögött. Reklamálsz, mosolyogva elhajtanak.)

o    Bungalószobák. (Putrik, messze a parttól, az étteremtől és a főépülettől.)

o    Félpanzió. Italok térítés ellenében. (Étkezésekkor, a sós víztől kiszáradt pofád miatt nem tudsz ellenállni a kisüveges, jéghideg ásványvíznek, ami annyiba kerül, mint otthon két zsugorral. Az alkohol aranyáron.)

o    All Inclusive. (Helyben kotyvasztott löttyök és lőrék minden mennyiségben, a gyors májkárosodásért a szálloda nem vállal felelősséget.)

o    Étkezés büfé rendszerben. (Mint a sáskák, úgy lerabolják előtted a többiek azokat az ételeket, amiket a belépéskor megkívántál. Marad a pizzaszelet sült krumplival.)

o    Reggeli későn kelőknek. (Ami maradt. Három eldeformálódott zsemle két dobozka eperdzsemmel.)

o    Vacsora megfelelő öltözetben, férfiaknak hosszúnadrág kötelező! (A rendesen jattoló, kőgazdag, idősödő német csóka húgyfoltos fecskében röhögve belibben az étterembe, az alkalmazottak mosolyogva hajtanak fejet.) 

o    Fitneszterem. (Egy fülledt odúban ugrókötél, két egykezes súlyzó, egy bordásfal és egy lestrapált szobabicikli.)

o    Teniszpálya. (Reggel héttől este kilencig odatűz a nap, soha senki sem használja.)

o    Internetsarok. (A klaviatúráról lekoptak a betűk, hang nincs, a webkamera vak, a net akadozik, tekeri, tekeri, de nem tölti be a levelezésedet. Újabb eurókért talán egy óra múlva bejön a gmail.)

o    Free WIFI. (A jelszó nem az, amit megadtak. Jó a jelszó, de az csak a recepciónál működik. A recepciónál tilos netezni. Lemész a bárba, ott meg nem jön be semmi, csak rohadt lassan. Reklamálsz, de nem értik, mi bajod van, ők mosolyogva fészbúkoznak a pult mögött.)

o    Napágyak, napernyők térítés ellenében. (Egy órára egy vagyon, de mind foglalt. Ha korán lejössz a partra, már mindegyikre törölköző van terítve. Az egyiket felhajtod, máris egy benga orosz faszi ront rád, hogy megöl, ha nem takarodsz onnan.)

o    Külön gyermekmedence. (Az öt centis vízben pókhasú német bácsik fetrengenek, jó félig töltve.)

o    Animációs programok a hét minden napján. (Narancssárga egyenpólós, kotnyeles, bájvigyort felvett lányok és fiúk zaklatnak a parton „Háj, hávárjú?” kezdetű szövegükkel, pont akkor, amikor végre kezded élvezni, hogy senki sem szól hozzád egy árva szót sem.)

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vkatt.blog.hu/api/trackback/id/tr747350444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Behajtó70 2015.04.10. 07:09:43

Egy megkeseredett pöcs vagy! Ne menj nyaralni! Egyél itthon megdonálcot, nézzed a győzikesót, az való az agyszintednek.

fay rodisz 2015.04.10. 07:17:00

Van benne némi részigazság, de a nagyja egy önjelölt újságíró utánzat hisztije.
Tetováltasd a buta homlokodra a nyugdíjasokról szóló részeket, hogy ha valami csoda folytán megéred a 70 évet, akkor is lásd mi volt anno a véleményed a nagyiról.

Törökátok 2015.04.10. 07:56:44

A gyerekhordás és a fitnesztermes pontokkal egyetértek.

Hácsé77 2015.04.10. 08:16:42

Nem kell ennyire komolyan venni. Ez csak egy eltúlzott paródia, nyugi. Sztem egy pontja sem igaz.

Jozeph Pelikahn 2015.04.10. 08:35:54

Szólj hova jársz nyaralni! Kerülném.

fda 2015.04.10. 09:54:24

Az "író" láthatóan nagy tapasztalatú utazó, aki ezt a sok bugyutaságot összehordta. A kérdés, hogy viccnek szánta-e, mert annak marha gyenge.

élhetetlen 2015.04.10. 11:52:53

Egyetlen dolog, amire tényleg érdemes rákérdezni még itthon: a 100 méter a tengerparttól. Vízszintesen vagy függőlegesen. Pl. Lloret de Mar-ban néztem döbbenten a tengerpartról, ahogy mentek fel emberek több száz kőbe vájt lépcsőn, de van még pár sziklás tengerpart.

Plumper 2015.04.25. 21:19:41

hé ti itt fent, ti vagytok a bunkómagyar turisták, szerintem. :-D
süti beállítások módosítása